Renuntarea la cumparare

Conform OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 si art. 14 din OUG nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, socuri si/sau interventii neautorizate etc cu exceptia cazurilor cand in aceste conditii a fost receptionat coletul si cumparatorul a facut observatie la curier despre conditiile de livrare.

Nu se acceptă returul produselor care fac parte din categoria dispozitivelor medicale de autotestare daca au fost desigilate, utilizate, scoase din ambalajul original.

Din motive de protecție a sanatatii clientilor, aceste produse fiind sterile nu mai pot fi introduse in circuitul comercial.

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului în termenul specificat, cu toate accesoriile și/sau consumabilele aferente, intacte impreuna cu o copie dupa factura. Nu vor fi acceptate produse care prezinta foliile in care sunt ambalate componentele deschise sau deteriorate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul. Rambursarea integrala a valorii produsului se va face catre Cumparator in termen de maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii solicitarii de catre Vanzator.

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online MEDICLIM.RO și altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza să le achizitioneze, nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.

In urma primirii de catre Vanzator a solicitarii Cumparatorului, conditionat de returnarea produsului (fara urme de deteriorare, de uzura sau de consum) se va rambursa Cumparatorului valoarea incasata pentru produsul in cauza, in termen de 14 de zile calendaristice.

Vanzatorul are dreptul sa solicite daune interese Cumparatorului, în conditiile legislatiei aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intenție. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.