TESTAREA SINDROMICA

BioFire® FilmArray®, folosind tehnologia PCR multiplex,   a stabilit standardul pentru testarea sindromica în Bolile Infecțioase

Ce este testarea sindromica?

Simptome + Semne = Sindrom

Un simptom este tulburare funcțională sau senzatie anormala resimtite de pacient și care pot indica prezenta unei boli - ca de exemplu durerea de cap resimtita de pacient.

Un semn este un indicator obiectiv al bolii , măsurabil detectat în urma unei examinări fizice a pacientului - cum ar fi o temperatură corporala de 39,5 ° Celsius.

Un sindrom este un set de semne și simptome care apar în mod obișnuit împreună.

Testarea sindromică reprezinta conceptul de utilizare a unui test care vizează simultan mai mulți agenți patogeni cu semne și simptome suprapuse.

Sistemul BioFire® FilmArray® efectuează teste sindromice multiplex PCR. Fiecare panel tinteste un grup cuprinzător de agenți patogeni care ar putea provoca un sindrom specific - cum ar fi o infecție a căilor respiratorii superioare.

Aflați cum testele bazate pe simptome ale BioFire detectează rapid virusurile, bacteriile, paraziții, fungii și genele de rezistență antimicrobiană. 

CUM FUNCȚIONEAZĂ TESTAREA SINDROMICA A BOLILOR INFECȚIOASE ?

We take a symptom-driven, molecular approach to infectious disease diagnostics.

Sistemul BioFire utilizează   tehnologia de tip PCR multiplex (polymerase chain reaction) —un proces care amplifică simultan acizii nucleici al mai multor ținte într-o singură reacție chimică.

Un test sindromic BioFire izolează, amplifică și detectează ADN-ul microorganismelor care provoacă semne și simptome ce se suprapun. Întregul proces chimic are loc într-o pungă, care a fost proiectată cu o serie de mai multe godeuri individuale plasate într-o matrice. Fiecare godeu include materialele necesare pentru amplificarea și identificarea unui organism specific din meniul paneului de testare. După finalizarea reacției PCR, orice țintă prezentă în proba recoltată de la pacient este identificată ca fiind pozitiva sau negativa cand godeurile din matrice confirmă prezența sau absența acidului nucleic.

Proiectarea panelurilor BioFire® FilmArray® performeaza reacția rapidă PCR multiplex, prevenind în același timp contaminarea încrucișată și oferind rezultate automate, ușor de interpretat  pentru fiecare țintă din matrice.

Testarea sindromică versus testarea tradițională

Testarea PCR Multiplex are sensibilitate și specificitate crescută.

Prin vizarea agenților patogeni și a genelor de rezistență antimicrobiană la nivel molecular, testarea sindromica a bolilor infecțioase cu ajutorul panelurilor  BioFire este mai sensibilă decât cultura și mai eficientă decât o abordare tradițională  care implică teste individuale pentru identificarea fiecărei tulpini patogene.

În mod tradițional, diagnosticarea unei infecții bacteriene depinde de creșterea organismului în cultură, care poate fi lentă și uneori ineficientă. Un test sindromic PCR poate detecta bacteriile dintr-o probă în câteva ore în loc de zile - chiar dacă organismul este dificil de crescut sau neviabil.

Determinarea cauzei unei infecții virale, chiar dacă nu există un tratament specific pentru aceasta, poate ajuta medicul curant să evite antibioticele inutile, să reducă durata de spitalizare și să îmbunătățească satisfacția pacientului.

Sistemul BioFire detectează, de asemenea, paraziți și ciuperci pentru sindroamele relevante, ceea ce îi ajută pe clinicieni să determine mai repede un agent cauzal pentru a evita presupunerile și testele adiacente.

În plus, identificarea genelor de rezistență antimicrobiană poate promova administrarea medicatiei  antimicrobiene și poate facilita deciziile mai bine documentate în managementul terapiei pacientului.

imagine
Panel Respirator

Panel Respirator

imagine

Panel Sepsis

Panel Gastrointestinal

Panel Gastrointestinal

Panel Meningita

Panel Meningita

Panel Pneumonie

Panel Pneumonie

Testarea Sindromica cu ajutorul Sistemului BioFire

Cu ajutorul celor cinci paneluri sindromice, sistemul BioFire oferă rezultate specifice agentului patogen în aproximativ o oră pentru un meniu de peste 100 de ținte.

Panelul BioFire® FilmArray® Respirator (RP)  identifica eficient patogenii implicati in mod curent in afectiunile respiratorii sezoniere, inclusiv Influenza si SARS-CoV-2.

Panelul Sepsis BioFire® FilmArray® (BCID) oferă rezultate pe un spectru larg de bacterii și markeri de rezistență care ajută medicul clinician să ghideze personalizat managementul pacienților septici.

Panelul Gastrointestinal  BioFire® FilmArray®(GI) oferă o alternativă moleculară la metodele tradiționale de testare a [robei din scauni, metoda care este mai rapidă, mai sensibilă și mai cuprinzătoare.

Panelul Meningita/Encefalita BioFire® FilmArray® (ME) ajuta medicul clinician sa distinga rapid între meningita bacteriană și virală și optimizează terapia de salvare a vieții pacientului.

Panelul Pneumonia BioFire® FilmArray® (PN)  oferă rezultate semicantitative pentru a ajuta la diferențierea între bacteriile colonizatoare și bacteriile care provoacă infecții respiratorii, astfel incat poate fi evitată antibioterapia inutilă.

BioFire® FilmArray® - Lider în Testarea PCR  a Bolilor Infecțioase.

Testarea sindromică PCR  BioFire are un impact pozitiv asupra atat a pacienților cat si medicilor. Fiecare panel oferă mai multe beneficii dovedite și împuternicește furnizorii de servicii medicale să aleagă testul potrivit, ca prima alegere.

Este rapid. Timp scurt de la recoltarea probei la rezultat  ceea ce favorizează alegerea unei terapii tintite. Sistemul BioFire furnizează rezultatul în aproximativ o ora.

Este acurat. Prin detectarea ADN-ului microorganismelor vizate, testarea sindromică  PCR este sensibilă și specifică.

Este ușor. Platforma automată BioFire, ușor de utilizat, necesită doar două minute de timp practic. Poate optimiza activitatea in laborator asigurand teste de diagnostic automate, non-stop.

Este complex. Cu peste 100 de ținte cuprinse în panelurile de testare sindromica, oferim cel mai complex meniu pentru testarea microorganismelor implicate în  bolile infecțioase de pe piață.

Solicitați BioFire Demo

Doriti să comandați sistemul BioFire sau să solicitați o demonstrație gratuită? Faceți clic mai jos pentru a face următorul pas către rezultate mai rapide. Echipa noastră este pregătită să vă răspundă la toate întrebările.

SOLICITA DEMO