Companie

Istoricul Companiei

Societate cu raspundere limitata, cu capital privat integral romanesc, infiintata in octombrie 1994. Activitate principala: import si distributie a aparaturii si a reactivilor de laborator. Asistenta tehnica si service specializat. Domeniul principal este diagnosticul in vitro a bolilor infectioase, comercializarea si asistenta tehnica pentru analize clinice si epidemiologice, controlul de calitate al produselor alimentare, apei, produselor cosmetice si farmaceutice.

 • 1994 – infiintare si inregistrare la registrul comertului in octombrie 1994 – RC J40/17978/1994.
 • 1995 – 2 salariati si un colaborator extern.
  • Anestezie si terapie intensiva: miorelaxante neuromusculare.
  • Dignostic in vitro: imunologie, serologie, bacteriologie.
 • Reprezentanta exclusiva a firmei ORGANON TEKNIKA Olanda, parte a concernului AKZO NOBEL
  Domenii:

 • 1996 – 1997 – Schimbare de sediu, 6 salariati si 2 colaboratori externi.Extinderea comercializarii testelor imunologice pentru HIV si hepatite in reteaua centrelor de transfuzie sanguina si a aparaturii ELISA . Asistenta tehnica pentru echipamente si reactivi .Depaseste 50 de clienti in domeniul laborator si 100 de clienti deserviti prin 2 distribuitori in domeniul relaxantelor neuromusculare. Detine 3 masini si o retea monostructurata de calculatoare. Infiintarea departamentelor: echipamente medicale (DEM) si farmaceutic (DF). Primele participari la Rommedica, Clinilab. Contract de distributie cu firma DIALAB – Austria.
 • 1998 – Contracte de distributie exclusive cu AB Biodisk – Suedia si Diesse – Italia. Domeniu nou introdus: bacteriologie. Primele 6 sisteme automate instalate in Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi, Tg. Mures, Constanta. 12 salariati si 6 mijloace de transport. Peste 100 de clienti in domeniul laboratorului clinic si 160 de clienti in anestezie prin 4 distribuitori. 30 de produse inregistrate la MSF. Cresterea vanzarilor cu 280% fata de anul precedent. Pozitia 57 pe tara in domeniul farmaceutic si produse medicale. Pozitia 434 pe tara din peste 600 000 de societati comerciale inregistrate. Organizarea primului simpozion de firma – 60 de participanti.
 • 1999 – Extindere birouri si numar personal. Agenti in zonele adiacente Iasi, Cluj si Craiova. Contracte de distributie cu Evergreen (SUA) – consumabile si Immucor – Germania. 150 clienti in laborator clinic. Organizarea celui de-al 2-lea simpozion de firma – 180 participanti. Furnizor principal pentru 17 spitale militare. Leader national in vanzarea si instalarea sistemelor automate pentru detectie bacteriologica. Primul automat ELISA cu soft specializat instalat in Romania. 40 de licitatii castigate cu peste 500 000 USD in contracte incheiate.
 • 2000 – Contract de distributie exclusiv cu firma bioMerieux – Franta. Contract de distributie exclusiv cu BAG – Germania. Conform raportului CNIPMMR impreuna cu Ministerul de Finante si MIMM, Mediclim este pe pozitia 62 in Clasamentul National al Intreprinderilor Mici si pe locul 33 in Municipiul Bucuresti. Peste 40 de sisteme automate pentru bacteriologie instalate. Peste 100 de contracte service post-garantie pentru aparatura de laborator. Organizarea celui de-al 3-lea simpozion de firma – 100 de participanti. Domeniu nou: somnografie – monitorizarea somnului. Distributie exclusiva Resmed, Australia.
 • 2001 – Firma bioMerieux preia activitatea de diagnostic de la Organon Teknika – Akzo Nobel si devine leader european in Laborator clinic. Produsele anestezice sunt preluate de Organon – Akzo Nobel. Peste 500 clienti in Laborator clinic. Peste 200 clienti in anestezie. Se infiinteaza departamentul IT. Retea informatica structurata cu softuri specializate. Lansarea site-ului www.mediclim.ro. Certificare ISO 9001 . Membru fondator al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM).
 • 2002 – Distribuitor agreat al fimei Microbilogics (SUA) – producator de tulpini de referinta pentru laboratoarele de bacteriologie clinice, sanitar – veterinare si controlul alimentelor. Contacte sustinute cu firma AES Laboratoire (Franta) firma specializata in echipamente automatizate destinate laboratoarelor de bacteriologie. Se extinde in intreaga retea de transfuzie programul de control bacteriologic al sangelui pe baza Programului elaborat de catre Ministerul Sanatatii si Familiei. Participare la Rommedica 2002 cu ultimile noutati ale firmei in domeniul bacteriologiei si imunologiei. Organizeaza Primul Seminar National centralizat de Pregatire si Instruire a Personalului de Specialitate din Laboratoarele Directiilor Sanitar Veterinare Judetene si a principalilor producatori din Industria alimentara (carne,lapte etc) Busteni – noiembrie 2002. Doteaza spitalele apartinand Ministerului Justitiei cu aparatura performanta de control bacteriologic si de detectie a tuberculozei. Lansarea in Romania a sistemelor de detectie automata bacteriologica si tuberculoza Bact/Alert 3D. Realizarea celei mai mari cifre de afaceri de la infiintare.
 • 2003 – Firma PaperPak (Suedia) acorda distributia produselor de incontinenta, deschizand astfel un nou domeniu de activitate pentru ingrijire la domiciliu. Deschiderea noului sediu al firmei din Str.Matei Basarab Nr.47, Sector 3 si gruparea activitatilor de birou,service si logistica asigura un salt valoric si calitativ semnificativ si cresterea calitatii prestatiilor de asistenta tehnica operationala si service a clientilor. Firma Mediclim se implica tot mai mult in programul de control bacteriologic al alimentelor si in diagnosticul bacteriologic sanitar veterinar. Organizeaza al doilea Seminar National de Pregatire si Instruire al personalului din Laboratoarele de specialitate apartinand Directiilor Sanitare Veterinare Judetene – Busteni – aprilie 2003. Distributie in Romania a produselor de control bacteriologic al apei ale firmei Idexx (USA). Contacte si agrement de distributie cu firma Synbiotics (Franta) pentru truse imunologice in domeniul sanitar veterinar. Contract de distributie in domeniul controlului si monitorizarii somnului cu firma Medcare – Flaga (Islanda). Seminar National de pregatire si instruire al specialistilor in control bacteriologic de la Coca-Cola Romania si filialele din tara. Certificare ISO9001/2000 prin RENAR/AEROQ. Cresterea vanzarilor bioMerieux (Franta) cu 90 % fata de realizarile anului 2002.

Profilul Companiei
SC Mediclim SRL Societate cu capital privat integral romanesc cu activitati principale importul, comercializarea, asistenta tehnica a aparaturii si reactivilor de laborator clinic, in domeniile bacteriologie, imunologie, biochimie, coagulometrie, laborator sanitar-veterinar si controlul alimentelor si al apei.
Principalii producatorii internationali reprezentati in Romania de catre firma noastra, sunt urmatorii: bioMerieux – Franta, Dialab – Austria, AB Biodisk – Suedia, Diesse – Italia, Biotest – Germania, B.A.G. – Germania, Ratiolab – Germania, Microbilogics – USA, Denka Seiken – Japonia, Idexx – USA, Synbiotics – Franta, DRC – Olanda.
Avem reprezentanti locali in citeva orase mari din tara: Iasi, Cluj, Galati, Timisoara.

Resurse

 • Firma MEDICLIM este in permanenta legatura cu Ministerul Sanatatii, Agentia Medicamentului si Statia de Verificare a Aparaturii si Produselor Tehnico-Medicale pentru a indeplini toate cerintele de conformitate si calitate stabilite de catre forurile in domeniu pentru dispozitivele medicale.
 • Astfel firma MEDICLIM si toate produsele medicale pe care le distribuie sunt inregistrate la Ministerul Sanatatii, avizate de cele doua departamente de control: Agentia Medicamentului (pentru vaccinuri) si Statia de Verificare a Aparaturii si Produselor Tehnico-Medicale (pentru echipamente si reactivi in-vitro diagnostic).
 • De asemenea toate firmele producatoare, reprezentate de MEDICLIM sunt certificate ISO 9001, fiind in conformitate cu legile in vigoare din Comunitatea Europeana, prin respectarea normelor ISO, EN si GMP si pentru USA, standardele de calitate impuse de FDA, iar produsele sunt insotite de certificate de conformitate si de calitate per lot/ per produs.
 • De curand firma MEDICLIM a trecut prin toate etapele necesare de acreditare, fiind una din putinele firme distribuitoare de produse medicale din Romania certificate ISO 9001 (nr. 336/12.12.2001). Acest certificat confera firmei MEDICLIM un plus de incredere si siguranta pentru clientii sai privind calitatea produselor pe care le comercializeaza, a service-ului si asistentei tehnice pentru echipamente, produse si accesorii din domeniile de imunologie, bacteriologie, biologie moleculara, controlul sterilizarii, laborator sanitar veterinar si controlul alimentelor si al apei, somnografie si monitorizarii somnului etc.

Harta Site